Μεσοθεραπεία

Τα τελευταία χρόνια η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης του δέρματος και τη δερματική χαλάρωση. Πρόκειται για μία μέθοδο κατά την οποία διοχετεύουμε μικρές ποσότητες ουσιών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, μέταλλα, αμινοξέα, ένζυμα σε κάποιο σημείο του σώματος. Η διοχεύτεση των ουσιών αυτών γίνεται είτε με μικρό-ενέσεις στο χόριο, το οποίο αποτελεί το μεσαίο στρώμα του δέρματος (από όπου πήρε και το όνομα της η μεσοθεραπεία), είτε με τη βοήθεια μίας συσκευής micro-needling.

Η τεχνική με microneedling βασίζεται στη χρήση ενός ειδικού κυλίνδρου που αποτελείται από μικροβελόνες οι οποίες διαπερνούν την επιδερμίδα και εισχωρούν στο χόριο. Οι ινοβλάστες που βρίσκονται εκεί αντιδρούν στο ερέθισμα αυτό, παράγουν κολλαγόνο και προάγουν την φυσική επούλωση του δέρματος. Ταυτόχρονα κατά τη διάρκεια της θεραπείας γίνεται εναπόθεση διάφορων συστατικών (που αναφέρθηκαν παραπάνω) τα οποία με τη βοήθεια των μικροακίδων εισχωρούν άμεσα και εύκολα στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας.

Θεραπείες ματιών

Tα μάτια είναι μια ευαίσθητη περιοχή στην οποία εκδηλώνεται η κούραση και το πέρασμα του χρόνου.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι η επιδερμίδα που περιβάλλει την περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι πιο ευαίσθητη και πιο λεπτή από το υπόλοιπο δέρμα. Η εξειδικευμένη αντιρυτιδική θεραπεία ματιών που σας προτείνουμε, βασίζεται σε υαλουρονικό οξύ, πρωτεΐνες από σπόρο σόγιας, βιταμίνες Α, C, Ε, και σάκχαρα, τα οποία δίνουν τροφή και επανορθώνουν το δέρμα, ενώ συγχρόνως συσφίγγουν και προσφέρουν σφριγηλότητα, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες. Σε συνδυασμό με επισπρόσθετα ειδικά προϊόντα τα οποία προσφέρουν αντιρυτιδική προστασία, μειώνουν τα οιδήματα και τους μαύρους κύκλους, αποκαθιστούν και επανορθώνουν το δέρμα, τονώνοντας το κυκλοφορικό και λεμφικό σύστημα της ευαίσθητης περιοχής γύρω από τα μάτια.

Το αποτέλεσμα είναι μια νεανική όψη στην περιοχή των ματιών χωρίς ρυτίδες και λεπτές γραμμές, με πιο απαλή και μαλακή επιδερμίδα. Ανάλογα με την περίπτωση, οι θεραπείες ματιών μπορούν να συνδυαστούν και με τεχνικές μεσοθεραπείας, χειρομάλαξη, ειδικές μάσκες και μηχανήματα ηλεκτρομαγνητικών πεδίων με στόχο τη διέγερση των ινοβλαστών και παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, οπότε αντιμετωπίζονται ρυτίδες και χαλάρωση στα βλέφαρα.